(+36 1) 354 1608 tasnet@tas.hu

OKTATÁS

 

A gazdasági és pénzügyi témájú tankönyvek és szakmai kiadványok előállítása mellett, közvetlenül is bekapcsolódtunk a gazdasági és pénzügyi ismeretek oktatásába. Cégünk 2004-ben, az elsők között indított interaktív internet-televíziós képzéseket. Ezek között voltak – egyebek mellett – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával megvalósított oktatási sorozatok, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pályázati kiírására készített programok, a Magyar Közgazdasági Társaság megbízásából sugárzott szakmai beszélgetések és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel együttműködésben szervezett pénzügyi ismeretterjesztő előadások.

 

PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny

2013-ban több támogató szervezettel együttműködve indítottuk el a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyt. A nagyszabású, évente megrendezendő, játékos pénzügyi műveltségi vetélkedő elsődleges célja, hogy felkeltse a 14–20 év közötti fiatalok érdeklődését a gazdaság és a pénzügyek iránt, valamint felmérje és tovább bővítse ilyen jellegű ismereteiket. A kezdeményezés a középiskolás diákokon keresztül igyekszik egyúttal a szélesebb társadalmi rétegekhez is közelebb hozni a pénzügyi kultúrát és elősegíteni a felnőtt generáció tudatosabb pénzügyi döntéshozatalát. Az indulás óta összesen több mint 10000 hazai, erdélyi, vajdasági és felvidéki középiskolás diák vett részt a hatfordulós versenyen, és a kezdeményezés szakmai elismertsége is folyamatosan növekszik.

 

PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Oktatási Konferencia és Szakmai Fórum

A PénzSztár versenyhez kapcsolódóan, 2015 tavaszán első ízben került sor a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Oktatási Konferencia és Szakmai Fórum megszervezésére. A pénzügyi edukáció aktuális kérdéseinek és a verseny tapasztalatainak áttekintését célzó rendezvényen egyaránt képviseltették magukat állami szereplők (Nemzetgazdasági Minisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Állami Számvevőszék), pénzügyi társaságok, oktatási intézmények és a pénzügyi ismeretterjesztés területén tevékenykedő egyéb szervezetek. A kedvező fogadtatás hatására, a konferencia minden tavasszal megrendezésre kerül, melyre meghívást kapnak mind hazai, mind határon túli magyar pénzügyi és oktatási szakemberek.

 

PénzSztár Iskolahálózat

2015 végén megalakult a PénzSztár Iskolahálózat, melynek legfontosabb küldetése, hogy támogassa a verseny által is meghirdetett célokat, fórumot teremtsen a pénzügyi kultúra fejlesztését szolgáló innovatív törekvéseknek, és lehetőséget biztosítson a pénzügyi és gazdasági ismeretek oktatása iránt elkötelezett pedagógusok és szakemberek széles körű, határokon átnyúló együttműködésére. Az iskolahálózathoz egyaránt csatlakoztak már magyarországi, erdélyi, vajdasági és felvidéki középiskolák, és a tervek között szerepel további területek, intézmények bevonása is.