(+36 1) 354 1608 tasnet@tas.hu

OKTATÁS

 

A gazdasági és pénzügyi témájú tankönyvek és szakmai kiadványok előállítása mellett, közvetlenül is bekapcsolódtunk a gazdasági és pénzügyi ismeretek oktatásába. Cégünk 2004-ben, az elsők között indított interaktív internet-televíziós képzéseket. Ezek között voltak – egyebek mellett – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával megvalósított oktatási sorozatok, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság pályázati kiírására készített programok, a Magyar Közgazdasági Társaság megbízásából sugárzott szakmai beszélgetések és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel együttműködésben szervezett pénzügyi ismeretterjesztő előadások.

 

PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye

A PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenye egy nagyszabású társadalmi felelősségvállalási program, amely a gazdaság, a pénzvilág és a szakmai felsőoktatás szereplőinek (mintegy 40 intézmény, szervezet, szakmai szövetség, kamara és egyetem) példaértékű összefogásával valósul meg. A 2013 óta minden évben megrendezésre kerülő verseny célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi és gazdasági műveltség fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse az iskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában. A program a diákokon keresztül igyekszik a szélesebb társadalmi rétegekhez is közelebb hozni a pénzügyi és gazdasági műveltséget és elősegíteni a felnőtt generáció tudatosabb pénzügyi döntéshozatalát. A versenyen minden évben több mint 1000 négyfős csapat, négyezer diák vesz részt hazai és határon túli (erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai) magyar középiskolákból. (2017-ben 1240 csapat, 4960 diák, mintegy 300 középiskolából.) A 2 internetes előselejtezőt követően, a csapatok 4 további forduló keretében, összesen 33 helyszínen (23 megyei és 8 régiós helyszín, 1 elődöntő, 1 döntő) mérik össze a tudásukat. .

 

PénzSztár Nemzetközi Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Oktatási Konferencia

A minden tavasszal megrendezésre kerülő PénzSztár Nemzetközi Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Oktatási Konferencia célja a pénzügyi edukáció aktuális kérdéseinek, trendjeinek áttekintése, és a PénzSztár verseny tapasztalatainak összegzése. A rendezvényen egyaránt képviseltetik magukat állami szereplők, pénzügyi társaságok, oktatási intézmények és a pénzügyi ismeretterjesztés területén tevékenykedő egyéb szervezetek. A meghívottak között szerepelnek a pénzügyi kultúra fejlesztése, a pénzügyi ismeretek oktatása iránt elkötelezett pénzügyi és oktatási szakemberek, valamint hazai és határon túli magyar középiskolai tanárok. Az egész napos konferencia keretében állami és piaci szereplők, gyakorló pénzügyi szakemberek, egyetemi oktatók és a pénzügyi ismeretterjesztés területén tevékenykedő szervezetek képviselői adnak átfogó képet a gazdaság és a pénzvilág aktuális folyamatairól, trendjeiről, valamint a pénzügyi edukáció helyzetéről, lehetőségeiről. A délutáni program során évről évre olyan újdonságokat, módszertani megoldásokat ismerhetnek meg a résztvevők, amelyek nem csupán a gazdasági, pénzügyi műveltség fejlesztése, de a korszerű, 21. századi oktatás megvalósítása szempontjából is nélkülözhetetlenek.

 

PénzSztár Iskolahálózat

A 2015-ben megalakult PénzSztár Iskolahálózat legfontosabb küldetése, hogy támogassa a verseny által is meghirdetett célokat, fórumot teremtsen a pénzügyi kultúra fejlesztését szolgáló innovatív törekvéseknek, és lehetőséget biztosítson a pénzügyi és gazdasági ismeretek oktatása iránt elkötelezett pedagógusok és szakemberek széles körű, határokon átnyúló együttműködésére. Az iskolahálózathoz egyaránt csatlakoztak már magyarországi, erdélyi, vajdasági és felvidéki középiskolák, és a tervek között szerepel további területek, intézmények bevonása is.

 

PénzSztár Győztesek Klubja

A PénzSztár Győztesek Klubjának célja, hogy a 2013 óta megrendezett PénzSztár versenyek győztesei és döntősei számára évente két alkalommal lehetőséget biztosítson a személyes és szakmai kapcsolatok ápolására, bővítésére, a tapasztalatok kölcsönös megosztására. A klubtalálkozók a házigazda szervezetek és vezető szakemberek számára is nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy közelebbről is megismerkedjenek ezekkel a tehetséges fiatalokkal, akik közül néhányan gyakornokként, munkavállalóként már elhelyezkedtek különféle pénzügyi szervezeteknél, társaságoknál.